Werkswinkel: Ontmoet die Latyns-Amerikaanse en Caribbean Evidence Hub (Hub LAC) – Identifisering van behoeftes en struikelblokke in die plaaslike Evidence Informed Policy (EIP)-ekosisteem.
3 Augustus 2022

Op Vrydag, 5 Augustus, hou ons die eerste werkswinkel wat deur Hub LAC gereël word. Hierdie geleentheid stem ooreen met die eerste van drie werkswinkels, wat poog om relevante akteurs te verbind vir die vervaardiging, kommunikasie en gebruik van bewyse in Latyns-Amerika en die Karibiese Eilande (LAC).

Die eerste sessie sal deelnemers van die lande van die Hub se borginstellings insluit: Brasilië, Colombia en Chili. Die werkswinkels sal dien as 'n voorspel tot die Hub se jaareindgeleentheid. Daarbenewens sal hulle ons 'n insig gee in die struikelblokke en behoeftes wat in ons streek bestaan om die gebruik van bewyse in besluitneming te ontwikkel.

Tydens die werkswinkel sal ons die volgende vrae ondersoek:

  • Watter struikelblokke bestaan in elke land vir die doeltreffende gebruik van bewyse in besluitneming?
  • Watter faktore is onontbeerlik om 'n goeie bewyse-ekosisteem te genereer?
  • Watter uitdagings bestaan vir die generering van streeksnetwerke in Latyns-Amerika en die Karibiese Eilande?

 

Doelwitte en riglyne

Ons werkswinkels het 'n geleë benadering, aangesien hulle fokus op die voorwaardes van bewys-ingeligte beleid in Latyns-Amerika en die Karibiese Eilande-LAC. Daarom is hul vrae en resultate nasionaal en streeksgeoriënteerd. Ons poog om te ontwikkel eenvoudige en effektiewe deelnemende aktiwiteite wat ons help om ons Hub saam te bou.

In hierdie verband het ons werkswinkels 'n behoefte-gedrewe oriëntasie, wat poog om samewerkende oplossings te vind vir die uitdagings wat ons deelnemers in die gesig staar. Vir hierdie doel is ons hoofvoorstel om die te stimuleer verband tussen mense wat belangstel in PIE van regoor LAC.

Die doel van ons eerste werkswinkel is om bewustheid van ons Sentrum te verhoog en interaksie tussen akteurs betrokke by EIP in LAC te bevorder, ten einde saam 'n breë perspektief van streekbehoeftes in kennisvertaling te skep.

Vir hierdie doel het ons akteurs genooi wat belangstel om kennis te vertaal, wat betrokke is by organisasies wat met EIP in Colombia, Brasilië en Chili verband hou.

Verwagte uitkomste

Na die werkswinkel verwag ons om die resultate met deelnemers te deel, maar ook met almal wat belangstel om daaroor te leer. Dit sal gedoen word deur nuusbriewe en ander verspreidingsmateriaal wat in die komende maande beskikbaar sal wees.

 

 

afAfrikaans