Die bou van 'n vinnige reaksie-eenheid vir bewyse in die parlement: Drie vroeë insigte van die Afrika-instituut vir gesondheidsbeleid en -stelsels in Nigerië
18 November 2021
Tegniese personeel van die nasionale parlement (vanaf IKT-, kommunikasie-, navorsings- en biblioteekafdelings) tydens die mentorskapwerkswinkel om kapasiteit vir bewys-ingeligte beleidswetgewing by Abuja Nigerië te verbeter. 26-28 Mei 2021

Die rol van die parlement in Nigerië se regering

Nigerië het drie takke van die regering - uitvoerende gesag, wetgewer (nasionale parlement wat bestaan uit Senaat en Huis van Verteenwoordigers) en regbank. Dit het ook drie vlakke van bestuur - federaal, staats- en plaaslik. Terwyl die uitvoerende gesag die mees voorste en middelste tak van die regering is, is sy besluite, beleide en optrede die doeltreffendste wanneer dit gehandhaaf word deur wette wat deur die wetgewer uitgevaardig is. Gegewe dat die wette wat die parlement maak gebruik word om die nasie se ontwikkeling te stuur, is dit noodsaaklik dat hulle gelei word deur kwaliteit en konteks-relevante bewyse. ’n Kritieke leemte in belanghebbende-betrokkenheidsaktiwiteite in die wetgewende tak, om sintese en kontekstualisering van bewyse te ondersteun, het daartoe gelei dat die Afrika-instituut vir Gesondheidsbeleid en -stelsels in Nigerië die Bewys-vinnige reaksiedienste in Nigerië se nasionale parlement gevestig het.

In Nigerië, terwyl verkose beleidmakers (Senaat en Huisverteenwoordigers) ampstermyne het wat aan politieke siklusse gekoppel is, het loopbaanbeleidmakers (wat die wette opstel en groot tegniese ondersteuning aan die verkose beamptes bied), baie langer ampstermyne, wat soms generasies van verkose oorleef. wetgewende beleidmakers. Dit is noodsaaklik dat loopbaanwetgewende beleidmakers wat aktief wetsontwerpe opstel en hersien vir hersiening deur die verkose beleidmakers, sterk vaardighede het om kwaliteitbewyse betyds te eis en te gebruik om hul werk in te lig. Die Bewys-vinnige reaksiedienste reageer ook op 'n behoefte aan versterkte kapasiteit in bewys-ingeligte besluitneming. 

Hoe ons probeer om die gebruik van bewyse in die parlement te versterk

Ons het ons werk begin deur met die menslike hulpbronafdeling en direktoraat van opleiding van die nasionale parlement te skakel. Hulle het 'n vennootskap verwelkom en kapasiteitsboubehoeftes erken wat van kritieke belang is vir die sukses van hul werk in wetgewende beleidmaking. Hierdie verhouding kataliseer reeds 'n beleidsverandering aangesien die nasionale vergadering nou meer as ooit gewillig is om met die Instituut saam te werk in die ontwerp van georganiseerde indiensopleidingsprogramme en kurrikulums vir hul werknemers wat voorheen nie bestaan het nie. Benewens die loopbaanbeleidmakers, is daar planne om wetgewende assistente (wat wetsontwerpe vir die wetgewers opstel) verder aan die verkose beleidmakers op te lei en te mentor en doelgerigte voorspraak aan vooraanstaande wetgewers te verskaf om die vraag na bewyse in wetgewende besluitneming te verbeter. Verkose beleidmakers sal ook opgelei word om die gebruik van kwaliteitbewyse deur hul wetgewende assistente en ondersteuningspersoneel in die opstel van wetsontwerpe te eis en af te dwing. 

Wat ons bereik het

Tot op hede het die Afrika-instituut vir Gesondheidsbeleid en -stelsels 'n assessering voltooi van die kennis/vermoë van sleutelparlementpersoneel wat direk by beleidswetgewing betrokke is om navorsingsbewyse te bekom, te assesseer, aan te pas, toe te pas en te kommunikeer. Ons gebruik hierdie inligting om die produksie van 'n Bewysriglyndokument in te lig oor hoe om bewyse in beleidmaking/wetgewing te gebruik en om inisiatiewe te ontwerp om die kapasiteit van sleutelparlementspersoneel te versterk om produkte vir vinnige bewyssintese te produseer en mentorondersteuning oor vinnige reaksiedienste te verskaf. Tot dusver het ons drie kohorte mentees of tegniese personeel van die nasionale vergadering opgelei.  

Ons kapasiteitsboupogings sal uitloop op die vestiging van die Bewys-snellereaksiedienste-eenheid met wetgewende personeel wat nou die vermoë het om gehaltebewyse in 'n maklik verstaanbare formaat aan die wetgewers te verkry, identifiseer, skerm, sintetiseer en voor te lê. Die eenheid sal 'n kultuur van bewys-ingeligte wetgewing institusionaliseer en verseker dat besluite wat deur die uitvoerende gesag geneem word, gehandhaaf word deur wette wat op hul beurt ingelig word deur kwaliteit en tydige bewyse. Hieronder deel ons drie vroeë waarnemings uit ons werk.

Drie vroeë insigte uit ons werk

  1. Loopbaanparlementariërs in Nigerië is gretig om vaardighede en kennis op te bou om die bewyse tot beleidsproses beter te verstaan en te ondersteun. Hul ongekende entoesiasme onderstreep die behoefte aan 'n robuuste opleidingsmeganisme oor bewys-ingeligte wetgewing vir parlementariërs.
  2. Dit is belangrik om kapasiteit en eienaarskap te bou in bewys-ingeligte besluitneming terwyl jy maatreëls tref om institusionele strukture te skep en om volhoubaarheid aan die begin te oorweeg. Die beplande eenheid vir vinnige reaksiedienste sal gebruik maak van bestaande wetgewende personeel en infrastruktuur om tydige verskaffing van bewyse in die wetgewende prosesse by die parlement te fasiliteer. 
  3. Die byeenbring van personeel van verskillende eenhede van die parlement vir opleiding en deurlopende mentorskap het gehelp om interdepartementele samewerking te vergemaklik en operasionele silo's in die parlement aan te spreek. Verbeterde koördinasie is nodig om die deel van kennis en inligting te verseker.

Institusionalisering van vinnige reaksiedienste in die regering

Die Internasionale Ontwikkelingsnavorsingsentrum en Hewlett-stigting befonds die ontwerp en implementering van die Evidence Rapid Response Services-eenheid en kapasiteitsbou vir wetgewende beleidmakers onder die Vennootskap vir Bewyse en Billikheid in Responsiewe Sosiale Stelsels (PEERS). Die gebruik van bestaande sleutelpersoneel in die wetgewer, kantoorruimte, internet en krag wat reeds deur die nasionale parlement verskaf is, sal die volhoubaarheid van die eenheid bevorder. Die Instituut sal ook voortgaan om tegniese ondersteuning aan die eenheid te verskaf, terwyl gepoog sal word om die eenheid in die bedrywighede van die parlement te integreer met 'n begrotingslyn om sy bedrywighede te onderhou.

Wat is volgende?

Die Bewysriglyndokument sal teen 30 November 2021 voltooi wees, en ons werk daaraan om die vinnige reaksiedienste-eenheid teen die eerste kwartaal van 2022 ten volle aan die gang te kry. Ons sien uit daarna om binnekort meer opdaterings te deel.

Oor die skrywer

Professor Jesse Uneke is die direkteur van die African Institute for Health Policy & Health Systems by Ebonyi State University (EBSU) Nigerië.

afAfrikaans